خطر اکلامپسی در بارداری گرداوری شد

خطر اکلامپسی در بارداری

 

اکلامپسی یکی از مهم ترین عوارضی است که تنها در طول دوران بارداری و در حدود یک هفته پس از زایمان برای یک مادر اتفاق می افتد. در این حالت چند تغییر بزرگ در بدن رخ می دهد که این عوامل مستقیما در ارتباط با یکدیگر بوده و در نهایت می تواند جنین را با خطر جدی مرگ یا زایمان زودرس تهدید نماید. اکلامپسی تحت عنوان مسمومیت بارداری از سوی بسیاری از پزشکان برای هر مادر بارداری توضیح داده می شود ، از این رو آشنایی با علائم آن کار چندان سختی نیست اما یک اورژانس پزشکی مطرح می باشد.

زمانی که مادر به اواسط بارداری خود نزدیک می شود بر اثر تغییری که در توانایی بدن و رشد جنین در بدن او رخ می دهد برخی از سیستم تحت تأثیر قرار گرفته و فرد را به سوی یک بارداری خطرناک سوق می دهند. در افرادی که مادر فشار خون بسیار بالایی دارد این خود یک زنگ خطر برای شروع علائم مربوط به پیش از مسمومیت بارداری به شمار می رود و او باید هرچه سریع تر تحت نظر پزشک قرار گیرد.

سیستم بعدی که در مسمومیت بارداری به شدت آسیب پذیر می باشد مربوط به کلیه های مادر باردار خواهد بود. در ابتدا علائمی که می تواند خطر اکلامپسی را هشدار دهد در رابطه با ورم دست و پا و صورت به صورت کاملا ناگهانی است. در مرحله ی بعدی که کلیه ها کمی دچار تحمل فشار می شوند ، با دفع پروتئین از طریق ادرار هشدار جدی تری را به شما اخطار می دهند. در صورتی که مادر باردار نسبت به این علائم بی توجه باشد قطعا در خطر اکلامپسی قرار خواهد گرفت و در مرحله ی آخر سیستم عصبی او نسبت به این تغییرات واکنش نشان داده و تشنج در بارداری اتفاق می افتد.

در برخی از موارد اکلامپسی با خطر مرگ جنین همراه می باشد و حتی می تواند سلامت یک مادر باردار را نیز به خطر اندازد ، در نتیجه دستور ختم بارداری صادر می شود ، ممکن است جنینی که در طی این هفته های میانی تا انتهایی بارداری به دنیا می آید با شرایط بیرون وفق پیدا کند و در نتیجه زنده بماند ، اما اگر وزنی کمتر از 750 گرم داشته باشد و ریه های او هنوز تکمیل نشده باشند احتمال زنده ماندن آن بسیار کم است. اما با ختم بارداری می توان مادر را از خطر مرگ حتمی نجات داد.

 

مطالب مرتبط:

چسبندگی رحم