در این مظلب عرق شاتره : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات شاتره آماده شد

عرق شاتره : خواص ، طبع ، طریقه مصرف و مضرات شاتره

 

شاتره

شاتره یا شاهتره با نام عمومی Common fumitory, Earth smoke گیاهی است علفی به ارتفاع تا 80 سانتی متر که در مزارع، باغ ها و زمین های کشاورزی به حالت خودرو می روید.

شاخه های ظریف فراوان و برگ هایی با تقسیمات بسیار زیاد، باریک و کوچک دارد. گل های شاتره کوچک به رنگ سفید یا سفید مایل به گلی است که به صورت مجتمع و گل آذین خوشه قرار گرفته اند. میوه ها کوچک و کروی هستند. قسمت مورد استفاده ی شاتره تمام قسمت های هوایی آن می باشد.

گونه ی Officinalis گیاه شاتره در ایران رویش ندارد و آن چه به نام شاتره در بازار ایران وجود دارد، مربوط به دو گونه ی Parvifelora fumaria و Fumaria villantii است.

 

طبع شاتره

بوعلی سینا طبع شاهتره را سرد و خشک بیان نموده است.

 

طریقه مصرف شاتره

به 2 تا 4 گرم خشک شده ی گیاه(مخلوط برگ، گل و ساقه) یک لیوان آب جوش افزوده و 15 دقیقه می گذاریم بماند. سپس آن را صاف نموده و به صورت گرم قبل از غذا میل می کنیم.

می توان روزانه تا سه نوبت (صبح، ظهر و شب) این مقدار را تکرار کرد. جمعا می توان 6 تا 12 گرم گیاه خشک شده را که سه لیوان محصول صاف شده ایجاد می کند، در طول روز مصرف کرد.

طریقه مصرف شاتره

 

خواص شاتره

* شاه‌تره مانع عفونت بدن می‌شود.

*شاه‌تره با افزایش تعریق بدن به کاهش تب کمک می‌کند.

*برطرف کننده کمبود ویتامین ث می‌باشد.

*نوشیدن دمکرده آن تقویت کننده کبد است.

*جهت یبوست شاهتره تازه را در شکر جوشانده به صورت شربت میل کنند.

*نوشیدن عرق آن استفراغ را متوقف می‌سازد.

*برای بهبود کار کبد و بازکردن انسداد آن 3 گرم شاهتره را در 250 سی‌ سی آب‌جوش دم‌کرده روزی 3 فنجان میل شود.

*نوشیدن دمکرده آن تقویت کننده کبد است.

*جهت تبخال از دمکرده شاهتره استفاده شود.

*جویدن برگ تازه آن باعث محکم شدن لثه می‌گردد.

*برطرف کننده کمبود ویتامین ث می‌باشد.

 

عرق شاتره

خواص عرق شاتره :باز کننده گرفتگی های کبد ,تقویت کننده معده‌، تصفیه کننده خون و کبد‌، اشتها آور,ضد جوش و لک ، مفید جهت یرقان و زردی و خارش بدن

طبیعت عرق شاتره معتدل می باشد

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

 

مضرات شاتره

مصرف مقدار عادی و دارویی شاتره دارای عوارض جانبی نیست. ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ گردد.

مصرف در بارداری و شیردهی تا کنون این موضوع مطالعه نشده است، بنابراین بهتر است در این دوران مصرف نشود.