خواص گیلاس زرد به همراه خواص گیلاس برای کبد

 

خواص گیلاس زرد

یک فنجان گیلاس زرد (Rainier cherry) به شما انرژی معادل با ۹۱ کالری می دهد در صورتی که تنها ۳ کالری آن از چربی است. چون مجموع چربی ذخیره شده در این فنجان تنها برابر با ۰٫۲۹ گرم است و مقدار ناچیزی است در برابر تقریبا ۶۵ گرم مورد نیاز روزانه است و علاوه بر این هیچ گونه چربی کلسترلی ندارد.

این مقدار گیلاس زرد تنها ۱ گرم پروتئین دارد. با مصرف ۳۲۲ میلی گرم گیلاس زرد، منبع بسیار خوبی از پتاسیم را جذب خواهید کرد که با توجه به تحقیقات محققان این مقدار منجربه کاهش ریسک ابتلا به فشار خون و سکته می شود و با توجه به اینکه سدیم ندارد، منجر به افزایش فشار خون نمی شود.

 

ارزش غذایی گیلاس زرد

گیلاس زرد منبع غنی از ویتامین A است (۸۸٫۳ IU) بطوری که نزدیک به ۲ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A را تامین می کند.

و غنی از ویتامین C است (۹٫۷ میلی گرم ویتامین C در یک فنجان گیلاس زرد) که ۱۶ % نیاز روزانه را رفع می کند. گیلاس زرد دارای آنتی سیانین زیست فعالی است که شامل آنتی اکسیدان بوده که خواص بسیاری نظیر ضد سرطان، ضد التهاب، ضد چاقی دارد.

طبق مطالعات چاپ شده در مجله ی شیمی مواد غذایی کشاورزی، گزارش می دهد که بتا-کاروتین و اسیدهای زیست فعال دیگر موجود در متانول و اتیل استات گرفته شده از گیلاس زرد می تواند به ترتیب ۷۸ و ۷۹ درصد از خطر پراکسیداسیون چربی جلوگیری کند.

این بدین معنی است که گیلاس زرد منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است که به بهبودی سلول های آسیب دیده در بدن کمک می کند و بدن را در برابر بیماری های قلبی عروقی محافظت می کند.

گیلاس زرد غنی از آهن بوده بطوریکه ۳ % از نیاز روزانه بدن را رفع می کند و ملینی بسیار عالی و کمک کننده برای پاکسازی خون است.
طبیعت قلیایی بودن گیلاس زرد برای دفع و از بین بردن مواد سمی موثر است. گیلاس زرد غنی از کورستین است که فلاونوئیدی ضد سرطان قوی بوده و ملاتونین که هورمونی است با ویژگی های آنتی اکسیدانی که منجربه بهبود الگوی خواب می شود.

 

خواص گیلاس برای کبد

گیلاس سینه را نرم و معده را ضد عفونی می کند و تخمیر معده را از بین می برد و یبوست را رفع می کند.

این میوه اعصاب را آرام، سموم بدن را دفع و خون را تصفیه می کند. خوردن گیلاس برای افرادی که تصلب شرایین و ناراحتی کبد دارند، مفید است.

افراد چاق که می خواهند لاغر شوند می توانند گیلاس را قبل از غذا مصرف کنند، چون مصرف آن قبل از غذا جلوی اشتها را می گیرد و در عین حال باعث چاقی نمی شود.

گیلاس ویتامین C دارد، به همین جهت در حفظ سلامت پوست، افزایش قدرت ایمنی بدن و تشکیل بافت پیوندی بسیار موثر است.

پزشکان توصیه می کنند که گیلاس بعد از غذا خورده نشود، زیرا از هضم سریع غذا جلوگیری می کند و نیز باعث سوء هاضمه و نفخ معده می شود.

 

منبع: نبض ما